Skip to main content

Met speculaaskruiden en een frisse kwark topping

Ingrediënten:

125 gram volkorenmeel

400 gram pompoenblokjes

1 banaan

50 gram rozijnen

Handje pecannoten (grof gehakt)

4 eieren

2 flinke theelepels kaneel

1 theelepel koek en speculaaskruiden

8 gram bakpoeder

Topping:

4-5 el kwark

1 theelepel vanille aroma

handje grof gehakte (pecan) noten

boter om in te vetten

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden. Kook de pompoenblokjes ca. 10 minuten en giet ze daarna goed af en laat iets afkoelen. Doe de pompoenblokjes in een keukenmachine en mix fijn. Voeg ook de eieren, rozijnen, banaan en vanille toe en mix goed door elkaar.

Meng het volkorenmeel met de koek- en speculaaskruiden, kaneel en bakpoeder door elkaar. Doe het pompoen mengsel bij het meelmengsel en mix met een mixer of met een garde even kort maar goed door elkaar. Hak een handje pecannoten grof en meng door het beslag. Vet een cakevorm in en giet het beslag hierin.

Bak de pompoencake ca. 45 minuten tot hij gaar is. Laat eerst nog even afkoelen met de ovendeur op een kier en daarna volledig op een rooster.

Meng voor de topping de ingrediënten door elkaar (behalve de pecan). Besmeer de cake royaal hiermee. Garneer de pompoencake met de extra pecannoten.

Bewaar de cake in de koelkast ivm de topping met zuiveL. Haal de pompoencake ca. 20 tot 30 minuten voor het serveren uit de koelkast.