Skip to main content

Dit gerecht is een van mijn favoriete recepten met zalm!

Ook voor de kerstdagen is het een heerlijk voedzaam gerecht..en makkelijk te maken. Kerststress, daar doen we niet aan. De zalm is goed te combineren met geroosterde groenten uit de oven naar keuze.

Je zou het ook al een dag van tevoren kunnen maken en onder een folie bewaren in de koeling.

Ik kies altijd het liefst voor wilde zalm of een mooie Sockeye zalm. Deze vissen leven vrij in de oceanen, meren en rivieren. Ze zijn rijk aan omega-3 vetzuren. De wilde zalm komt aan deze omega-3 vetzuren, omdat hij plankton, krill en garnalen eet. Dat zijn bronnen van omega-3 vetzuren, maar ook van astaxanthine dat zalm zijn rood-oranje kleur geeft, dit is een krachtige antioxidant die een sterk ontstekingsremmende en afweerversterkende werking heeft.

Ook via deze weg wens ik jou heel fijne dagen en op naar een gezond en mooier 2022🥂

 

 

Ingrediënten:

600 gram zalmfilet (liefst wilde zalm, Sockeye of met MSC-keurmerk)

150g (vegan)roomkaas

1 handvol bieslook

Sap van ½ citroen

1 el olijfolie

50g amandelmeel

100g geraspte (vegan)kaas

50g gesmolten kokosolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 225°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de zalm met het vel naar beneden op de bakplaat. Bestrooi de vis met een snufje zout. Doe de roomkaas samen met de fijngesneden bieslook, citroensap, peper en olijfolie in een kom en meng alles door elkaar. Smeer het roomkaasmengsel op de zalm. Meng het amandelmeel met de geraspte kaas en de gesmolten kokosolie. Verdeel het mengsel over de zalm met de roomkaas. Bak de zalm 10-15 minuten in de oven. Lekker met geroosterde groenten.