Skip to main content

Sinds een lange tijd gebruiken wij thuis de omega-3-olie van Eqology. Ik wist al langer van de gezondheidsvoordelen van Omega-3 en ook dat dit een echte must is voor een gezonde leefstijl. Wij gebruiken het vooral voor de ondersteuning van de gewrichten, de spieren en voor de concentratie in ons werk.

Waarom omega 3 suppleren?

Je hebt vast wel eens gehoord van omega 3 en omega 6. Deze twee vetzuren zijn essentieel voor het gezond houden van je cellen. Een goede celwand laat voldoende voedingsstoffen binnen en voert de afvalstoffen weer af. Door een tekort aan omega 3 en omega 6 kan die cel beschadigd raken en krijg je juist het tegenovergestelde effect: de voedingsstoffen komen niet meer binnen en de afvalstoffen kunnen niet worden afgevoerd. Op de lange termijn kan dit immuunziekten en ontstekingsziekten, zoals astma, reumatische klachten, artrose en diabetes als gevolg hebben. Ook hartfalen, alzheimer en de ziekte van Parkinson kunnen worden veroorzaakt door langdurig ongezonde cellen.

Dit willen we natuurlijk niet, dus moet er voldoende omega 3 en -6 zijn. Ons lichaam kan deze stoffen niet zelf aanmaken, dus moet dit uit onze voeding komen. Voor een gezonde celwand is de verhouding omega 3 en omega 6 erg belangrijk. De ideale balans van deze vetzuren is 1:3. Dit betekent dat er maar maximaal 3 keer meer omega 6 in ons lichaam aanwezig mag zijn dan omega 3.

Dit is waar de problemen ontstaan. In onze moderne samenleving komt omega 6 zeer veel voor. Dit zit bijvoorbeeld in palmolie, wat veel in bewerkte producten wordt gebruikt. Omega 3 is daarentegen meer en meer verdwenen uit ons dieet. Dit betekent dat de gemiddelde vetzurenbalans tegenwoordig ligt tussen de 1:10 en de 1:20. Bij deze verhouding is het wachten op de onvermijdelijke effecten van de laaggradige ontstekingen in de cellen.

Breng je vetzuurbalans op orde met een omega 3-olie

Het is dus essentieel om die vetzuurbalans naar de positieve kant te verschuiven. Onder andere je hersenen, spieren, hart- en vaatstelsel, maar ook je huid zullen veel beter gaan functioneren.

Eqology helpt je naar de optimale balans met omega 3-olie. Deze olie slik je zo, dus zit niet in capsules verpakt. Hierdoor gaan er geen voedingsstoffen verloren bij de productie. Ook heeft de olie een neutrale smaak en rispt deze niet op. Wel zo prettig!

De visolie van Eqology wordt gemaakt uit duurzaam gevangen vis in Noorwegen. Deze vis is bijvangst bij de andere visserij, waardoor er geen extra schepen nodig zijn in het vervaardigen van de visolie. Dat het bijvangst is, maakt niet dat de kwaliteit van de visolie hiermee minder is. Dit zorgt ervoor dat de visolie goed is voor jouw gezondheid én voor de natuur.

Wil je wel aan je vetzuurbalans werken, maar wil je geen visolie gebruiken? Hiervoor heeft Eqology de Vegan olie. Deze olie wordt gemaakt uit algen en is net zo hoogwaardig als de visolie. De algen waar deze olie van wordt gemaakt zijn dezelfde algen die door de vissen worden gegeten. Je krijgt dus dezelfde omega 3 binnen. Eqoloy is lang bezig geweest met een techniek om de omega 3 goed uit deze algen te krijgen en is hier dus in geslaagd.

Waarom olie van Eqology?

Zoals je eerder al hebt kunnen lezen zet Eqology zich in voor jouw gezondheid, maar ook voor de natuur. We willen natuurlijk ook dat de wereld waarin we leven net zo goed gezond blijft. Toch slaagt Eqology erin om hoogwaardige producten te produceren.

De omega 3-oliën komen in handige flesjes, waar je precies een maand mee kan doen. Je neemt een abonnement voor ten minste een halfjaar, waarbij je elke maand een nieuw flesje toegestuurd krijgt. De oliën hebben geen vissmaak, maar kan je verkrijgen met een vleugje Lemon of een vleugje Orange. Hierdoor zijn de oliën zo in te nemen. Wist je dat er ook een kindervariant is met bosvruchtensmaak?

Tot slot is Eqology de enige producent van visolie, die een . Je kan ervoor kiezen om met je abonnement één of meerdere keren te testen af te nemen. Met een vingerprikje bloed wordt de vetzuurbalans gemeten, zodat je weet hoe dit ervoor staat bij jezelf. Is deze balans in het begin al optimaal? Dan kan je je abonnement kosteloos opzeggen.

Enthousiast geworden?

Leuk! Laat het me weten, dan stuur ik je een bericht met daarin meer informatie!

 

Liefs,

Stella