Skip to main content

Als ik uitleg dat ik naast mijn (sport)diëtetiek en personal training ook in opleiding ben tot orthomoleculair therapeut krijg ik vaak de vraag wat dit precies inhoud. ‘Orthowatte?’ 

Lekkere tongbreker, maar ook nog heel onbekend terrein bij veel mensen. ‘ Dat is zeker zoiets alternatiefs?’ 

Integendeel! Let me explain..

Wat is een orthomoleculair therapeut/diëtist?

Tijdens mijn 4-jarige opleiding Voeding en Diëtetiek heb ik mij gespecialiseerd in de reguliere diëtetiek en de sportdiëtiek. Hierna ben ik mijn eigen praktijk begonnen en kwam er al snel achter dat veel mensen kampen met tekorten in de voeding, een combinatie van verschillende klachten en vaak ook hormonale- en darmklachten. 

Dit kan anders dan dat ik op mijn opleiding heb geleerd vond ik. 

Vorig jaar heb ik me daarom ook gespecialiseerd tot darmtherapeut bij Medivere, en startte ik dit jaar met de opleiding tot orthomoleculair therapeut. Wat mij, samen met mijn titel als diëtist, dan een orthomoleculair diëtist & darmtherapeut maakt. 

Orthomoleculair is samengesteld uit de volgende combinaties;

Orthos = goed of juist

Moleculair = samenstelling van moleculen

Het samen betekent dus de juiste samenstelling in moleculen, of in de orthomoleculaire voedingsleer, de optimale hoeveelheid voedingsstoffen.

In de orthomoleculaire voedingsleer bekijken we dus op celniveau naar de voedingsstoffen in het lichaam en optimaliseren we het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Mooi toch! Wat me enorm opviel tijdens de start van mijn opleiding (bij Natura Foundation) is de juiste wetenschappelijke onderbouwing en de enorme hoeveelheid aan praktische kennis van de docenten. Super leerzaam!

In de orthomoleculaire voedingsleer is de basisvoeding en een gezonde leefstijl het belangrijkste. Natuurlijke pure voeding, stressvermindering en de juiste beweging staan centraal. Suppletie met eventuele supplementen etc is stap 2. Dus, geen gek alternatieve gedoe.

Dit is zoals voeding- een leefstijladvies is bedoeld naar mijn mening. Persoonlijk, natuurlijk en effectief.

Meer weten over wat ik voor jou kan betekenen? Lees hier verder!

.